Чорнобиль не пробачає: що сталося з окупантами, які окопувалися у Рудому лісі

29.02.2024, 10:33
155066

Російські військові, які окопувалися в Рудому лісі в Чорнобильській зоні, не вижили.

Читайте також: Уряд Нідерландів хоче зобов’язати українців платити за житло

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив міський голова Вараша, що є містом-супутником Рівненської АЕС, Олександр Мензул.

“Якщо про Україну, то треба нагадувати всім, що ми — ядерна держава. Так, у нас немає ядерної зброї, але у нас — ядерні матеріали. Україна є підписантом меморандуму з МАГАТЕ про контроль над переміщенням ядерних матеріалів, тому що потенційно це — ядерна зброя”, — сказав міський голова.

Він нагадав, що є приклад Запорізької АЕС, де Україна не контролює переміщення радіоактивних матеріалів. Ще міський голова згадав, як окопувалися “безграмотні орки” у Чорнобильській зоні, в радіоактивному Рудому лісі.

“Я знаю це місце, там можна перебувати лічені хвилини. До речі, по наших каналах ми отримали інформацію, що з російських вояк, які там були, ніхто не вижив”, — додав Мензул.

Міський голова м. Вараш Олександр Мензул має освіту інженера-фізика, працював у відділі ядерної безпеки, був заступником начальника служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації Рівненської АЕС.

Нагадаємо, у квітні 2022-го року повідомлялося, що російські військові вирішили окопатися у найнебезпечнішому місці Чорнобильської зони. Вони рили окопи в “Рудому лісі” та піддавалися великій дозі опромінення.

Тоді за словами міністра енергетики Германа Галущенка, загарбникам залишився максимум один рік життя. Вони помиратимуть від хвороб, викликаних опроміненням.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com