Чотири міста через суд хочуть домогтися відміни карантинного зонування

5.09.2020, 14:12
83328

Міські голови Івано-Франківська, Коломиї, Калуша й Тернополя подають позов до суду на Кабінет міністрів, щоб скасувати постанову про карантинне зонування регіонів.

Читайте також: Коронавірус в Україні: зафіксовано 2836 нових випадків, 50 – летальних

Про це у Facebook повідомив мер Франківська Руслан Марцінків і підтвердив мер Тернополя Сергій Надал, пише УНІАН.

“Ми подали сьогодні позов разом з нашими колегами Калуша й Коломиї на наш уряд, який порушив основні конституційні права. Є рішення КСУ, яке засвідчило конкретно, що сьогодні закриття малого і середнього бізнесу є неконституційним і незаконним”, – заявив Марцінків.

Мер Тернополя додав, що підтримує і приєднується до позову Івано-Франківська. Як мери пояснюють рішення Марцінків озвучив на брифінгу 5 вересня кілька аргументів на користь своєї позиції. Майже всі пов’язані, на його думку, з несправедливими критеріями, за якими ділять регіони на “зони”.

Наповненість ліжок

“Адже критерій наповнення ліжок в Івано-Франківську, коли чотири лікарні приймають з цілої області хворих – це не є той критерій, який має записуватися виключно нашому місту. Так склалося, що всі люди хочуть їхати до міста лікуватися, і тому кількість наповнення ліжок хворими COVID-19 і не тільки COVID-19 все рахується до міста”, – пояснив Марцінків.

Тестування

“Сьогодні 8 лабораторій здійснює тестування в місті. Там, де більше тестують, більше й виявляють. Адже сьогодні одна державна і сім приватних лабораторій роблять ці тести. І цьому є теж певна проблема. Ніколи не можна рівняти Франківськ з 8 лабораторіями і інші райони”, – зазначив франківський голова. Також мер каже, що нині в місті не так вже й багато хворих, і що на Півдні насправді кількість інфікованих COVID-19 може бути більшою.

Чого вимагають

Руслан Марцінків заявив, що Кабінет міністрів уже сьогодні повинен на засіданні скасувати “червоні зони” для зазначених міст й зауважив, що, згідно з рішенням КСУ, окремі обмеження карантину були визнані неконституційними. “Ми ще будемо оскаржувати введення карантину. І ми це доведемо”, – наголосив Марцінків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com