Чверть століття в ув’язненні: в РФ українця звинуватили у співпраці з СБУ

1.05.2024, 13:03
158195

У РФ українця Сергія Кармазіна затримали за нібито підпал двох шаф з обладнанням на залізниці, потім звинуватили у співпраці з СБУ та засудили до 25 років позбавлення волі.

Читайте також: Після війни пенсія в 60 років, скоріш за все, буде не доступна, зазначають в Мінсоцполітики

Про це повідомляє “Зона солідарності”.

Зазначається, що вирок було винесено ще у березні, але суд про свій “вердикт” офіційно так і не повідомив.

“Трійка суддів 2-го Західного окружного військового суду під головуванням Максима Максименка ще 28 березня ухвалила вирок українцю Сергію Кармазіну, затриманому ФСБ минулого року. Проте прес-служба суду не повідомила про призначений термін, а представники ЗМІ не були присутніми на оголошенні рішення”, – йдеться у публікації.

Про свій вирок Кармазін сам розповів ЗМІ. Він написав, що йому призначили покарання у вигляді 25 років позбавлення волі, 6 із яких він має провести у в’язниці, решту – у колонії суворого режиму.

“Сергія затримали у березні минулого року в Москві за підозрою у скоєнні акцій саботажу на залізниці. За версією силовиків, Кармазін підпалив дві шафи автоматики у Підмосков’ї”, – пише видання.

Згідно з інформацією журналістів, спочатку Кармазіну ставили у провину диверсію (п. “а” ч. 2 ст. 281 КК РФ). Проте за рік, протягом якого до нього не пускали адвоката правозахисної організації, справа 46-річного уродженця Харківської області обросла “гроном” статей КК РФ – “шпигунство”; “навчання диверсійної діяльності”; “приготування для виготовлення вибухових речовин”; “участь у диверсійному співтоваристві”; “участь у терористичній спільноті”; “приготування до теракту”; “навчання терористичної діяльності”.

“Згідно з інформацією на сайті суду Кармазін оскаржив вирок. Також апеляційну скаргу подала його захисниця”, – пише видання.

За даними “Медузи”, ФСБ звинуватила українця в підпалі на Московській залізниці за завданням СБУ. Тоді ж російська спецслужба випустила ролик, в якому чоловік, який представився уродженцем Харківської області, заявив, що нібито був завербований польськими та українськими спецслужбами в 2022 році.

“Він стверджував, що був змушений виконувати “всі їхні вимоги, бо загрожували фізичною розправою” його доньці, яка живе у Вінниці. У самій СБУ стверджували, що не співпрацювали з Кармазіним. Також у спецслужбі повідомили виданню “Ось так”, що фігурант справи перебуває в українському списку військовополонених та особ, незаконно позбавлених волі в результаті вторгнення Росії в Україну”, – йдеться у статті.

ФСБ звинуватила Сергія Кармазіна у підпалі на Московській залізниці за завданням СБУ / фото t.me/solidarity_zone

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com