Чи безпечно їсти яйця щодня: відповідь дієтологів

12.05.2023, 23:01
140469

Вже багато років експерти дискутують – добре чи погано для здоров’я їсти яйця. Відповідь криється в тому, скільки цього продукту ми вживаємо щотижня.

Читайте також: Ілон Маск зібрався йти з посади гендиректора Twitter

Про це пише видання parade.com.

Хоча яйця відомі своєю великою кількістю поживних речовин (зокрема, білок), вони також містять холестерин. Чи означає це, що яйця належать до тих продуктів, які краще їсти в помірних кількостях, а не щодня.

Рекомендована кількість

Фахівці рекомендують не більше трьох на тиждень. Вони також дали кілька порад для любителів яєць, наприклад, їсти переважно білки.

З точки зору того, чи є яйця здоровою їжею, дієтологиня Керолайн Томасон каже “так”.

“Яйця — це унікальна їжа, оскільки вони містять різноманітні поживні речовини, корисні для нашого здоров’я”, — каже вона.

Яйце містить приблизно 75 калорій, 5 г жиру, 6 г білка, 0 вуглеводів, 67 мг калію, 70 мг натрію. і 210 мг холестерину. Крім того, воно є чудовим джерелом вітамінів A, D, B12 (комплекс В дуже корисний для мозку), разом з ними це важлива поживна речовина для метаболізму, яка покриває приблизно 6% його добової потреби. Білки містять близько 60% від загальної кількості яєчного білка, тоді як жовтки містять насичений жир і холестерин.

Томасон пояснює, що більша частина білка в яйці міститься в яєчних білках, тоді як більшість вітамінів і мінералів міститься в яєчному жовтку. З цієї причини особливо корисно їсти ціле яйце, а не лише білки, щоб отримати якомога більше поживних речовин під час їх споживання.

Про холестерин

Холестерину в яйцях дійсно чимало – в середньому 213 мг в кожному. Водночас денна норма споживання холестерину не повинна перевищувати 300 мг. Саме з цієї причини ще 20-30 років тому лікарі не рекомендували їсти більше 3-4 яєць на тиждень.

Людям з діабетом другого типу слід обмежити вживання яєць – через високий вміст все тих же насичених жирів. Деякі лікарі навіть радять повністю виключити їх з раціону через ризик набору зайвої ваги – яка при цьому захворюванні зовсім небажаний. Дітям і підліткам достатньо одного яйця в день.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com