Чи можна пити каву натщесерце

17.02.2024, 20:08
154358

Вживання кави натщесерце нікому не заподіє шкоди. Однак є люди, у яких можуть виникнути проблеми з травленням з різних причин. У більшості випадків це пов’язано з її впливом на вироблення шлункової кислоти, що може призвести до збільшення проблем зі шлунком, наприклад, печії.

Читайте також: Названо найкорисніший суп для здоров’я: таку першу страву можна їсти щодня

Про це пише OnlyMyHealth.

Щоб з’ясувати, як організм сприймає каву натщесерце, потрібно розуміти її зв’язок зі шлунковими кислотами та вплив на них, радить дієтологиня Бхавіша Хуман.

Загалом, у шлунку природним чином підтримується дуже кисле середовище з pH від 1,5 до 4. Ця кислотність має вирішальне значення для травлення, допомагає уникнути шкідливих бактерій і полегшує засвоєння деяких поживних речовин, таких як залізо та вітамін B12.

Відомо, що кава стимулює вироблення шлункової кислоти, і її вживання натщесерце може призвести до збільшення секреції шлункової кислоти.

“Це може бути незручно, особливо для людей з езофагітом”, — зазначає дієтологиня.

Згідно з дослідженням, кава сприяє вивільненню гастрину, гормону, який стимулює вироблення кислоти, потенційно змушуючи шлунок працювати важче. Але деякі дослідження також показують, що вона послаблює м’язи між стравоходом та шлунком, що може призвести до печії. Дослідники також зазначили, що деякі люди можуть ніколи не відчувати подібних ефектів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com