Чи можна заразитися від людей, які після одужання повторно отримали позитивні тести на коронавірус

21.05.2020, 17:53
73110

Лікарі в Південній Кореї провели ґрунтовне дослідження, яке свідчить про те, що люди, які після одужання знову показують позитивний результат на COVID-19, не можуть заразити інших. Це означає, що дотримуватися режиму самоізоляції їм не потрібно.

Читайте також: “Важлива не дистанція”: лікар розповіла, як уберегтися від коронавірусу під час відвідування дитсадка

Повторні випадки зараження доволі складна тема, розібратись в ній вирішили фахівці з Корейських центрів по контролю і профілактиці захворювань.

Вони провели дослідження за участі пацієнтів, які спершу одужали від коронавірусу, а потім знову виявили вірус через 1 – 37 днів після виписки, повідомляє 24 канал з посиланням на Ars Technica.

Деякі люди, побороли COVID-19, через якийсь час знову можуть отримати позитивний результат тесту на наявність вірусу в організмі. Побоювання про те, що ці випадки викликані повторними зараженнями, виявилися безпідставними, однак серед учених не було єдиної думки, чи здатні такі пацієнти інфікувати оточення.

Повторні зараження “безпечні” для оточення

У 48% пацієнтів симптоми коронавірусу дійсно повернулися. Проте, ніхто з них не заразив інших. Такий висновок дослідники зробили, проаналізувавши стан 790 осіб, які контактували з підозрілими пацієнтами.

Згодом вчені ще раз додатково перевірили 108 пацієнтів, які “повторно заразились” і гіпотеза підтвердилась: що жоден з них не виділяв інфекційні вірусні частинки.

Аналіз крові 23 з них продемонстрував наявність антитіл до SARS-CoV-2. Це свідчить, що перенесена хвороба дає деякий імунітет до повторних заражень.

Що саме викликало повернення симптомів COVID-19, невідомо.

Проте, отримані результати дають підставу вважати людей з повторним зараженням безпечними для суспільства, а відтак перебувати їм на самоізоляції немає сенсу.

Можлива реактивація вірусу

Раніше фахівці зробили припущення, що у таких пацієнтів може бути не повторна хвороба, а так звана “реактивація” вірусу.

Тобто, COVID-19 може залишатися прихованим у певних клітинах організму і знову атакувати органи дихання, після того, як знову активується.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com