Чи можуть батьки побачити контрольну роботу своєї дитини: пояснення

27.10.2021, 08:00
103884

Закон передбачає, що батьки школярів мають право знати оцінки та бачити контрольні роботи своїх дітей. Вони зобов’язані цікавитися результатами навчання малечі

Джерело: “Путівник школою”

Стаття № 55 закону про освіту визначає, що батьки учнів мають право отримувати інформацію про результати навчання своїх дітей.

Зокрема, вони зобов’язані “сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню передбачених нею результатів навчання”.

На батьків учнів, а також керівників закладів освіти, які виконують обов’язки опікунів дитини у випадках, визначених законом, покладається відповідальність за здобуття ними повної загальної середньої освіти, – йдеться у законі.

Читайте також: У Харківській області оштрафували мережу магазинів, яка торгувала російськими цукерками

За законом обов’язок батьків – забезпечити здобуття дитиною шкільної освіти. Для виконання цього вони мають право отримувати інформацію про успіхи власної дитини.

Де можна побачити оцінку за контрольну роботу дитини? Батьки можуть вимагати від директора школи журнал, де зможуть бачити всі поточні оцінки своїх дітей.

Або можна домовитися з адміністрацією школи та вчителями, які здійснюють оцінювання, щодо способів інформування батьків.

Чи можуть батьки відвідувати уроки дитини? Батьки мають право прийти до школи або відвідати урок. Але впливати на освітній процес, втручатись в хід уроку, коментувати чи відволікати інших – недоречно.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов додав, що МОЗ дозволяє батькам відвідувати школу під час карантину за умов дотримання протиепідемічних правил безпеки. Наприклад, зараз це можливо за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного результату ПЛР-тесту.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com