Чи можуть студенти-чоловіки виїжджати за кордон: пояснення ДПСУ

9.11.2023, 22:03
149543

Під час дії воєнного стану студенти-чоловіки, незалежно від того, навчаються вони за кордоном чи в Україні, не мають права виїзду з країни.

Читайте також: У Зеленського розповіли, коли почнеться процес перемовин про вступ до ЄС

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника відділу паспортної роботи Управління організації прикордонного контролю Адміністрації ДПСУ Валерія Бойка під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“На цей час позиція є стала, така категорія студентів, незважаючи на те чи цей студент навчається в Україні, чи він навчається за кордоном, права виїзду за кордон на сьогодні вони не мають”, – сказав Бойко.

Він наголосив, що це чітко визначено Постановою 57, пунктом 2-6. Тому до внесення змін в цей нормативний акт студенти виїжджати не зможуть.

Виїзд чоловіків за кордон

Під час воєнного стану в Україні, яке Рада продовжила 8 листопада до 14 лютого 2024 року, мобілізації підлягають усі громадяни-чоловіки віком 18-60 років. Крім того, накладено заборону на їхній виїзд за кордон.

Наразі виїхати можуть ті з чоловіків, які мають відстрочку (за певних умов), або ті, хто не підлягає мобілізації. Щодо жінок, дітей та хлопців до 18 років – виїзд за межі України для них відкритий, крім мобілізованих представниць жіночої статі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com