Чи піде Україна на переговори з РФ, якщо Путіна усунуть від влади – Подоляк відповів

2.01.2024, 12:32
152245

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що “мирні” переговори з Росією можуть відбутися лише після того, як окупаційні війська РФ покинуть територію України. Усунення від влади Володимира Путіна не є підставою для початку переговорів.

Читайте також: Скільки українців в’їхало до Польщі від початку повномасштабної війни: дані прикордонників

Про це пише УНІАН.

“Вийшли з території України і тоді з’являється субстрат. Не факт, що вони (переговори ред.) будуть, але (є – ред.) субстрат – принаймні ви вийшли, тобто факт агресії закінчився”, – пояснює Подоляк.

Після виведення окупаційних військ з території України стане можливим діалог про те, як Росію буде покарано за скоєні воєнні злочини і як вона буде розплачуватися за заподіяну матеріальну шкоду, зауважив Подоляк.

“Вступати в переговори, коли вбивці перебувають на твоїй території, ну це якось дивно… Тобто він (ворог – ред.) досяг певної мети, та не всіх цілей. Але це означає, що він буде прагнути їх далі досягати. Чому? Тому що відповідальності у Росії не буде. Якщо вона залишається на окупованих територіях, відповідальність у неї не настає. Вона буде скрізь говорити: “Які воєнні злочини? Ми на цій території залишилися – ми виграли війну”, – каже Подоляк.

Радник глави ОП висловив переконання, що підписання будь-якого мирного договору в умовах, коли війська РФ залишаються на українській території, буде смертним вироком для України з відстрочкою виконання на п’ять років або близько того.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com