Чи підвищать податки в Україні: заява міністра фінансів

24.05.2024, 19:32
159215

Питання підвищення податків в Україні поки що є дискусійним. Але враховуючи “шалений” тиск на бюджет для забезпечення військових потреб в умовах війни, уряду доведеться шукати рішення.

Читайте також: У вертольоті президента Ірану міг перебувати впливовий росіянин: що про це відомо

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв’ю “Громадському радіо”.

Марченко відмовився відповідати, на питання, як саме можуть підвищити податки, щоб надходження у бюджет покрити додаткові оборонні видатки, пов’язані з війною.

“Я б уник відповіді на це питання на даний момент, тому що для того, щоб щось пропонувати, треба це правильно прорахувати і далі бути готовим це захищати”, – пояснив міністр свою позицію.

Він додав, що так чи інакше, владі доведеться “дати відповідь” – відреагувати не реалії, які змінилися за роки війни.

“Національна стратегія доходів, на жаль, не передбачала підвищення рівня оподаткування на першому етапі. Насамперед передбачалось посилення ролі ключових адміністраторів, створення питань довіри між бізнесом та владою в питаннях сплати податків та їх адміністрування. Але реальність є іншою. І те, що півроку назад було очевидним, зараз не є таким”, – зазначив Марченко.

На думку міністра, Україна зараз відчуває “шалений додатковий тиск” з точки зору необхідності забезпечення військових видатків саме за рахунок внутрішнього ресурсу.

“На жаль він [тиск на бюджет – ред.] є і він має отримати відповідь. Але відповідь – це комплексне рішення. Це не може бути одне магічне рішення”, – підсумував Сергій Марченко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com