Чи побудують місто-мільйонник на Марсі і коли саме?

22.02.2021, 10:50
94779

Земляни зможуть заснувати населену колонію на Марсі до 2030 року і створити марсіанський місто-мільйонник до 2100 року. Таку думку висловив президент “марсіанського суспільства”, інженер Роберт Зубрин, – пише Курс України.

Читайте також: Марсохід NASA сів на Марсі

Як повідомляє РІА Новини, експерт прогнозує, що до 2026 або 2028 року можна буде відправляти на Червону планету кораблі Starship з вантажем або роботами, щоб приступити до автоматизованого будівництва бази. Але для життя колонізаторів на цій базі будуть потрібні діючі силові установки та системи для вироблення палива з марсіанського кисню і води.

“Це найімовірніше займе час до 2030 року”, – вважає Роберт Зубрин.
Він оцінює плани бізнесмена і власника компанії SpaceX Ілона Маска відправити на Марс мільйон землян до 2050 року, як “амбітні”. Але вважає, що до цього часу цілком реально присутність на Червоній планеті тисячі землян, які зможуть створити необхідну індустріальну і сільськогосподарську інфраструктуру для підтримування життєдіяльність більшого числа колоністів.

“Чим більше людей полетять на Марс і народяться на Марсі, тим швидше ми будемо розширювати свою присутність, станемо містом до 2070, містом-мільйонником або навіть більше до 2100”, – упевнений експерт.

При цьому він не заперечує наявність ризику при освоєнні Марса

“Завжди буде ризик досліджень, але нічого великого ніколи не досягалося без хоробрості”, – сказав Роберт Зубрин, а в завершенні розмови процитував Юрія Гагаріна: “Поїхали!”.

Нагадаємо, 18 лютого марсохід Perseverance (США) здійснив посадку на Марс. Він доставив на Червону планету вертоліт-дрон Ingenuity вагою 1,8 кілограма. Крім того американський марсохід збере зразки марсіанського грунту. Також апарат надіслав знімки, зроблені під час посадки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com