Чи потрібно лікувати молочні зуби у дітей: поради дантиста

18.02.2024, 21:00
154395

У молодих батьків нерідко виникає питання з приводу того, чи варто лікувати у маленьких дітей молочні зуби. Здавалося б, тимчасові зуби випадають самі по собі, тому декому може здатися, що і піклуватися про них особливо не варто.

Читайте також: Як допомогти втомленому організму: ці сім продуктів швидко відновлять вашу енергію

Водночас медики звертають увагу на те, що стежити за здоров’ям зубів у дитини необхідно з самого дитинства. Адже від цього багато в чому залежить і подальший стан зубів дитини.

Чи потрібно лікувати молочні зуби у дітей

Батькам важливо пам’ятати про те, що основи здоров’я їхніх дітей багато в чому закладаються ще в малому віці. Тому не варто нехтувати здоров’ям, зокрема, і молочних зубів. А в разі потреби лікувати молочні зуби в дітей треба.

Лікарі в один голос говорять про те, що від стану молочних зубів безпосередньо залежить здоровий розвиток зубощелепної системи. Також варто не забувати про те, що за наявності всіх здорових молочних зубів, надалі правильно формується розмір щелепи дитини.

Чим небезпечно не лікувати молочні зуби

У дітей молочні зуби ростуть не просто так – під ними розташовані зачатки корінних. А від здоров’я молочних безпосередньо залежить стан корінних зубів. Будь-яка не долікована хвороба (карієс) легко може перейти на постійні зуби. Це також може спровокувати більш серйозні проблеми.

Чому не лікують передні молочні зуби

У середньому в дитини різці випадають у 6-7 років, тому лікарі не завжди йдуть назустріч побажанням про їхнє лікування. У разі великого ураження різців нерідко ухвалюють рішення про їх видалення. А ось слід приділити особливу увагу лікуванню іклів і жувальних зубів. Якщо процес пустити на самоплив, це може призвести до проблем із корінними зубами.

Чи потрібно пломбувати молочні зуби в дітей

Якщо молочні зуби уражає карієс, це нерідко призводить до поширення мікробів. При цьому виникає реальна небезпека, що мікроби з каріозної порожнини можуть поширюватися током крові. Це загрожує розвитком вторинних ускладнень по всьому організму. Саме з метою боротьби з такими інфекціями лікарі настійно рекомендують своєчасно звертатися в клініки для лікування карієсу молочних зубів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com