Чи стане тепер завдяки Patriot менше прильотів по інфраструктурі України: відповідь експерта

22.12.2022, 22:33
132975

Завдяки системі ПРО Patriot стане менше прильотів по інфраструктурі України. Принаймні у тому регіоні, де ця система буде розгорнута.

Читайте також: Українці масово скаржаться, що їм скасовують статуси UKR у Польщі: чому і як їх відновити

Про це повідомив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, пілот-інструктор Роман Світан в інтерв’ю ТСН.ua, відповідаючи на запитання, чи стане тепер менше прильотів по інфраструктурі з появою ЗРК Patriot.

“Стане точно. Принаймні у тому регіоні, де вона (система ПРО Patriot – ред.) буде розгорнута. У неї досить непоганий коефіцієнт зі знищення літальних цілей”, – наголосив експерт.

Зважаючи на те, що вартість ракети Patriot – $4 млн, очевидно, ними не будуть збивати іранські дрони, вартістю по $50 тис. кожен.

У зв’язку з цим Світан пояснив, як саме система Patriot може працювати по “Шахедах”.

“Ну, а з приводу “Шахедів” тих же, Patriot також працюватиме, принаймні, у режимі виявлення: тобто локатори цієї системи будуть їх бачити, Patriot перенацілюватимуть на виконання завдань зі знищення “Шахедів”. Patriot (перенацілюватиме – ред.) на ті мобільні комплекси або на ті зенітні установки, які будуть розташовані у певних секторах поразки. Тому Patriot працюватиме в цьому сенсі, як мінімум, і по “Шахедах” у тому числі”, – пояснив експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com