Чи впливає на дитину застосування анестезії під час пологів?

4.02.2021, 12:41
94066

Метод анестезії, при якому знеболювальні вводять через катетер між оболонками спинного мозку має назву епідуральна анестезія, або блокада. В результаті людина не відчуває болю в тій частині тіла, де проводять анестезію, але перебуває у свідомості.

Читайте також: Не довіз до лікарні: у Дніпрі чоловік прийняв пологи у дружини просто в авто (відео)

Після уколу чутливість в нижній частині тіла втрачається, але жінка може тужитися і народити дитину природним шляхом, – повідомляє ZDOROV-INFO.COM.UA

Блокаду при пологах проводять під час переймів і пологів, включаючи кесарів розтин та під час/після деяких видів операцій.

Ризики епідуральної анестезії зазвичай мінімальні, серед них:
низький кров’яний тиск, який може викликати запаморочення або нудоту;
тимчасове нетримання сечі;
свербіж шкіри;
погане самопочуття;
головні болі;
пошкодження нервів під час процедури.

Щодо впливу блокади на дитину, то було встановлено, що використання опіоїдів під час епідуральної анестезії може викликати у дитини зниження частоти серцевих скорочень і дихання, сонливість, зниження м’язового тонусу і проблеми при грудному вигодовуванні. Так, один з можливих побічних ефектів у деяких немовлят – порушення захоплення грудей при годуванні. Але ці ефекти короткострокові.

Зауважимо, що дослідження впливу епідуральної анестезії на новонароджених неоднозначні, оскільки на здоров’я малюка можуть впливати різні чинники. Важко передбачити, який ефект надасть епідуральна анестезія, оскільки він може відрізнятися в залежності від дозування, тривалості пологів і стану здоров’я дитини.
Відповідно перед прийняттям рішення про проведення епідуральної анестезії, всю необхідну інформацію щодо неї варто обговорити з лікарем анестезіологом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com