Чим корисний сирий мед: 10 головних переваг

24.04.2023, 23:09
139507

Сирий натуральний мед – це натуральний підсолоджувач, який виробляється медоносними бджолами. Він має напрочуд тривалий термін зберігання і містить необхідні вітаміни й мінерали. На відміну від звичайного меду, сирий мед не нагрівається, не пастеризується і не фільтрується, тому він залишається в чистому вигляді.

Читайте також: Плакала і плювалась: п’яна росіянка влаштувала істерику в літаку та кричала “Слава Україні” (відео)

Про те, як відрізнити сирий мед від обробленого, в чому його переваги та як їх використовувати для здоров’я та краси, розповідає Womans World.

Як відрізнити сирий мед від пастеризованого

Сирий мед має унікальний смак. Він містить усі натуральні вітаміни, мінерали, ферменти й фітонутрієнти, що містяться в квітковому нектарі, і оскільки він не нагрівається і не фільтрується для видалення пилкових зерен та інших часточок, він зберігає свій природний колір і поживну цінність.

Ось як визначити сирий мед:

Перевірте етикетку. Якщо на ній зазначені, окрім меду, інші інгредієнти, це, ймовірно, не сирий мед. Справжній сирий мед на 100% чистий і не містить добавок, як-от цукор, кукурудзяний сироп або консерванти.

Спробуйте на смак. Сирий мед має характерний смак, що різко відрізняється від його оброблених медових аналогів. Це пов’язано з високим вмістом пилку. Якщо ви не відчуваєте нічого особливого, то існує висока ймовірність, що це не сирий мед.

Дивіться на колір. Сирий мед буває різних відтінків, від темно-бурштинового до світло-жовтого, залежно від типу нектару, який використовується бджолами. Оброблений мед часто дуже світлого кольору і може бути напівпрозорим або майже прозорим.

Нюхайте. Сирий мед має землистий квітковий аромат, який помітно сильніший, ніж в обробленого меду. Якщо ви нічого не відчуваєте, мед, найімовірніше, не сирий.

В чому переваги сирого меду

Сирий мед має широкий спектр переваг, ось деякі з них:

Сирий мед багатий на антиоксиданти. Він має багато антиоксидантів, як-от флавоноїди та фенольні кислоти, які борються з вільними радикалами та допомагають зменшити запалення в організмі. Це може допомогти захистити ваші клітини від окислювального ушкодження і знизити ризик хронічних захворювань, як-от хвороби серця. Ба більше, сирий мед просто з вулика також містить велику кількість вітаміну С та інших антиоксидантів, які допомагають підтримувати імунітет.

Сирий мед допомагає травленню. Якщо ви страждаєте від нетравлення шлунка або проблем із травленням, як-от СРК (синдром роздратованого кишківника), кислотний рефлюкс або виразка шлунка, розгляньте можливість додавання цього типу меду до свого раціону. Ферменти в сирому меді допомагають розщеплювати їжу в кишківнику, покращуючи загальне травлення. Крім того, пробіотики, що містяться в сирому меді, можуть допомогти відновити баланс кишкової флори, що також може покращити інші проблеми із травленням.

Сирий мед може допомогти вам краще спати. Поєднання фруктози та глюкози, що містяться в сирому меді, допоможе вам добре виспатися. Дослідження показали, що вживання невеликої кількості глюкози ввечері сприяє спокійному сну. Трохи підвищуючи рівень інсуліну, глюкоза збільшує концентрацію триптофану в головному мозку. Триптофан – це амінокислота, яка допомагає регулювати вироблення серотоніну, викликаючи сонливість. Отже, якщо у вас є проблеми із засинанням уночі, подумайте про те, щоб з’їсти ложку сирого меду перед сном.

Сирий мед має цілющі властивості для вашої шкіри. Сирий мед – чудовий натуральний засіб від проблем зі шкірою, як-от прищі, екзема та псоріаз. Антибактеріальні властивості сирого меду можуть допомогти очистити шкіру і зменшити запалення, тим самим заспокоюючи почервоніння, свербіж та інші супутні симптоми. Крім того, сирий мед є зволожувачем, а це означає, що він допомагає утримувати вологу в шкірі, роблячи її м’якою, сяйливою та здоровою.

Сирий мед є ефективним засобом від кашлю. Такий мед є ефективним засобом від кашлю для дорослих та дітей, особливо тих, хто страждає на інфекції верхніх дихальних шляхів. Антибактеріальні властивості сирого меду допомагають боротися з бактеріями, що викликають кашель, а його протизапальні властивості допомагають зменшити закладеність та роздратування в горлі. Крім того, сирий мед добре заспокоює біль у горлі, особливо в поєднанні з чаями.

Сирий мед може допомогти знизити рівень холестерину. Він містить натуральні антиоксиданти, які можуть допомогти боротися з вільними радикалами, що ушкоджують клітини та призводять до високого рівня холестерину. Крім того, було виявлено, що поліфеноли в сирому меді знижують рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) за одночасного підвищення рівня хорошого (ЛПЗЩ) холестерину в організмі. В разі регулярного вживання сирий мед потенційно може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Сирий мед може підтримувати здоровий рівень цукру у крові. Через низький глікемічний індекс і низький вміст вуглеводів необроблений мед може допомогти регулювати рівень цукру в крові. Дослідження показують, що вживання невеликої кількості сирого меду може допомогти покращити чутливість до інсуліну та підвищити рівень антиоксидантів в організмі, що допоможе ефективніше справлятися з симптомами діабету.

Сирий мед – відмінний заряд енергії. Він містить натуральні цукри, як-от глюкоза та фруктоза, які забезпечують ваш організм негайним джерелом енергії. Він також багатий на вітаміни й мінерали, необхідні для підтримки рівня енергії протягом дня (до них належать калій, магній і кальцій.) Якщо вам треба швидко підбадьоритися, спробуйте випити кілька столових ложок меду.

Сирий мед – натуральний підсолоджувач. Необроблений мед – чудова альтернатива рафінованому цукру та іншим штучним підсолоджувачам. Його м’який солодкий смак ідеально поєднується з такими продуктами, як вівсянка, смузі, йогурт, і навіть із чаєм чи кавою. Крім того, оскільки сирий мед містить менше калорій, ніж рафінований цукор, це більш здоровий варіант для тих, хто стежить за споживанням цукру.

Сирий мед може допомогти зменшити алергію. Він містить невелику кількість бджолиного пилку. Через це регулярне вживання сирого меду зміцнює імунітет і знижує чутливість до алергенів, полегшуючи такі симптоми алергії, як чхання, нежить і свербіж в очах.

Як використовувати сирий мед

Сирий мед можна використовувати по-різному, ось деякі з найпоширеніших способів:

як підсолоджувач напоїв,

для приготування смачних домашніх смузі й салатів,

для виготовлення домашніх косметичних засобів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com