Чистий четвер: як і коли правильно купатися та чого не можна робити

15.04.2020, 22:43
69712

Чистий четвер або Страсний четвер у 2020 році випадає на 16 квітня. У цей день християни вшановують Таємну Вечерю Ісуса Христа з 12 апостолами, на якій Спаситель зробив обмивання ніг своїх учнів.

Читайте також: 12 квітня 2020 року: яке сьогодні свято, прикмети та День ангела

Чистий четвер має глибоке сакральне значення для християн, пише OBOZREVATEL. Зокрема, з його настанням прийнято очищати душу, помисли, тіло і навколишнє оточення. Однією з найвідоміших традицій в Страсний четвер є купання – християни вірять в те, що вода в цей день має унікальні цілющі і очисними властивостями.

Чому прийнято купатися в чистий четвер

Вважається, що вся вода в Великий четвер – свята і має лікувальні властивості. Віруючі в цей день приймають душ, ходять в лазню, занурюються у водойми. При цьому принципово важливо мати чисті помисли і усвідомлено відмовитися від негативних і гріховних думок.

Читайте також: Коли Україна може вийти з карантину: прогноз Ляшка

У Чистий четвер вода може змити всі гріхи і неприємності, які накопичилися за минулий рік. Обов’язковою дією під час обмивання є щире читання молитви. Віруючі при цьому звертаються до Бога з проханням вигнати зі свого життя всі печалі і погані думки, а також захистити від негативного посилу недоброзичливців.

Як і коли правильно митися в чистий четвер

Сімейні обряди в Чистий четвер проводяться також і вранці – кожен з членів сім’ї після пробудження повинен вмитися зі срібної монетки або ложки. Вважається, що подібне умивання обдаровує людину не тільки міцним здоров’ям, але і красою та молодістю. Хворих в цей день умивають з позиченого у сусідів срібла.

Щоб “зарядити воду” для вмивання, потрібно в посудину опустити срібні вироби — ложки, прикраси — і залишити їх у воді на ніч.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com