Чистити зуби відразу після їжі шкідливо

12.02.2021, 11:15
94399

Нас всіх з дитинства привчали регулярно чистити зуби. Бажано двічі на день – вранці і ввечері. Інакше бактерії розмножаться в роті і будуть псувати емаль зубів, сприяти хворобам ясен. В результаті багато хто вирішив, що, щоб уникнути проблем, краще чистити зуби щоразу після їжі чи пиття чогось (крім звичайної води). Так, мовляв, бактеріям не буде можливості вижити.

Читайте також: Зубний біль: як полегшити його в домашніх умовах?

Однак, це неправильна точка зору. Більш того, звичка надмірно доглядати за зубами сильно шкодить їм, пише Країна Здоров’я.

На думку стоматологів, найкориснішою для здоров’я вважається чистка зубів відразу після пробудження вранці. Прекрасно, якщо ви не забуваєте чистити зуби і перед сном. А ось протягом дня цього робити не варто без особливих причин і рекомендацій лікаря.

Тому що в результаті взаємодії з деякими продуктами зубна емаль розм’якшується і занадто активна чистка зубів після їжі може її сильно пошкодити.

Крім того важливо пам’ятати, що слина, яка утворюється після їжі корисна для здоров’я зубів – вона нейтралізує надмірно кислотну лужну середовища в роті. Це перешкоджає появі карієсу і інших неприємних захворювань. Чистячи зуби відразу після їжі, людина позбавляє себе цього захисту.

Але якщо вам все-таки необхідно з якоїсь причини почистити зуби днем, робіть це правильно: починайте очищати зуби з важкодоступних місць. Чистіть проміжки між зубів зубною ниткою або спеціальними щіточками і тільки потім чистите зуби звичайною щіткою з пастою. І не забувайте регулярно очищати від нальоту поверхню язика. Там теж скупчуються шкідливі для зубної емалі бактерії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com