COVID-19 нікуди не зник: яка кількість нових випадків за день

17.03.2022, 16:00
114788

Національна академія наук України пояснила, що відбувається із епідемією COVID-19 із початку російського вторгнення 24 лютого.

За статистикою, кількість нових випадків за день становить близько п’яти тисяч. Одужує щоденно майже 25 тис. Помирає від хвороби майже 80 людей за добу.

Але ця статистика не є повною, адже з повномасштабним російським вторгненням збір та аналіз даних сильно ускладнився.
Через вторгнення рф деякі лікарні змінили режим роботи, а частину з них просто знищили.

Тож, зменшення кількості зареєстрованих випадків не означає зменшення реальних загроз. Більше того, велика кількість біженців та скупчення людей в укриттях могли бути каталізатором для епідемії.

Попри неповноту даних, кількість позитивних тестів знижується. Отже, захворюваність, імовірно, теж продовжує знижуватися.

Але кількість смертей може бути заниженою принаймні у півтора раза. Крім того, можливе збільшення кількості летальних випадків через те, що надавати меддопомогу стало складніше.

Українські дані зосереджені нерівномірно: 40% всіх ПЛР-тестів, про які відомо з баз даних, виконано на Рівненщині. Левова частка нових хворих припадає на чотири регіони: Волинську, Полтавську, Черкаську області та Київ.

У сусідніх країнах (Польщі, Угорщині, Словаччині, Молдові, Румунії), котрі приймають багато українських біженців, нових спалахів інфекції не спостерігається.

__________________________________________________________________________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com