COVID-19: стало відомо, скільки коштів потрібно на лікування одного хворого

8.07.2020, 18:51
77745

У лікарнях в середньому витрачається від 9 до 27 тис. гривень на лікування хворого на COVID-19. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву голови медичної комісії міста Київ, депутата Київради від ВО “Свобода” Олега Гелевея.

Читайте також: Назвали інфекцію, яка небезпечніша для людства, ніж коронавірус

Гелевей зазначив, що якщо хворий перебуває в медичному закладі, то він немає сплачувати кошти за лікування. Він також нагадав, що у лікарнях, які працюють з інфікованими коронавірусом, є так званий “COVID пакет”.

За його словами, ці лікарні підсилали з Національною службою здоров’я України угоду про оплату такого лікування. Гелевей зазначив, що офіційно важко вирахувати суму, яка витрачається на одного хворого.

“Але ми вже порахували з головними лікарями, що в середньому виходить від 9 до 27 тис. гривень в залежності від складності захворювання на коронавірусну хворобу”, − повідомив він.

Відповідаючи на запитання щодо виявлення можливих інфікованих коронавірусом серед осіб, які контактували з хворими, Гелевей нагадав, що в Україні є закон про запобігання інфекційним захворюванням, де “чітко прописаний алгоритм дій при епідемії, пандемії”.

За його словами, лікар уточнює список контактних осіб, а потім передає його за місцем проживання хворого в поліклініку.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус за добу в Україні знову різко збільшилась

“І вже звідти робиться обдзвін всіх можливих ваших контактів чи то на роботі, чи то за місцем проживання і пропонується безкоштовно пройти ПЛР−тестування”, − сказав Гелевей.

За його словами, також пропонують зробити ІФА−тестування.

“Я вже не раз зустрічав ситуації, коли люди з оточення хворого здають ПЛР−тести і вони показують, що людина здорова, але ІФА−тестування пізніше показує, що ці люди вже перехворіли, і що в них таки була коронавірусна інфекція”, − зазначив Гелевей.

За його словами, це часто буває, коли в одному приміщенні перебувають старші люди , які захворіли на COVID−19 і їхні діти чи внуки, які перенесли захворювання в легкій формі.

Нагадаємо, 8 липня (станом на 9:00) в Україні зафіксовано 50 414 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1306 летальних, 23 119 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 807 нових випадків. Загалом проведено 745 313 тестувань методом ПЛР. Крім того, минулої доби від коронавірусної хвороби одужали 926 осіб, а померли – 23.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com