COVID-19 зберігається в замороженій їжі: дослідження

21.08.2020, 08:21
81931

Вчені з Сінгапуру стверджують, що коронавірус може зберігатися в заморожених продуктах протягом не менше трьох тижнів. Про це йдеться в статті на ресурсі bioRxiv, що публікує наукові матеріали, інформує enovosty.com/news .

Читайте також: У Львівській міськраді спалах COVID-19

“Наші лабораторні дослідження показали, що SARS−CoV−2 може витримувати час і температуру, зумовлену умовами транспортування і зберігання при міжнародній торгівлі продуктами харчування. При додаванні SARS−CoV−2 до шматочках курятини, лосося і свинини зниження рівня інфекційного вірусу через 21 день при чотирьох градусах за Цельсієм (стандартне охолодження) і мінус 20 градусах за Цельсієм (стандартне заморожування) не спостерігалося”, − наголошується в дослідженні, пише РІА Новини.

“Ми вважаємо, що заражені імпортні продукти харчування можуть передавати вірус робочим … Зусилля щодо запобігання ризику спалахів COVID−19 , викликаних зараженими продуктами харчування, повинні починатися з джерела, тобто з приміщень, пов’язаних з харчовою промисловістю. До них відносяться часте миття рук, чищення поверхонь, що стикаються з харчовими продуктами, матеріалів і посуду”, − наголошується в статті вчених.

Нагадаємо, директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я Майкл Райан раніше заявляв, що свідоцтв передачі COVID−19 через їжу немає. У свою чергу глава технічної групи підрозділи надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове зазначила, що вірус може залишатися на упаковці, як це сталося з пачками курячих крил, імпортованих з Бразилії до Китаю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com