Дальність переданих Україні ракет Storm Shadow виявилася удвічі більшою, ніж очікувалося — ЗМІ

29.12.2023, 09:31
152069

Генерал бундесверу у відставці та військовий експерт Ерхард Бюлер прокоментував знищення великого десантного корабля РФ “Новочеркаськ” у порту Феодосії. Він припустив, що Україна могла реалізувати це завдяки ракетам Storm Shadow з дальністю ураження 560 км.

Читайте також: Зеленський подякував США за військову допомогу: скільки пакетів і на яку суму було надано за 2023 рік

Про це пише російська редакція німецького видання BILD.

Досі вважалося, що Україна отримала експортний варіант західної крилатої ракети Storm Shadow зі зменшеною дальністю – до 250 км. Однак цього недостатньо, щоб досягти Феодосії з повітряного простору, контрольованого ЗСУ. Це, за словами Ерхарда Бюлера означає, що Україні передали оригінальну версію Storm Shadow, що стоїть на озброєнні НАТО. Її далекобійність сягає 560 км.

“Крилата ракета мала пролетіти понад 250 км над окупованою територією. Для цього потрібно знати, де розташовані позиції РЛС і ППО. Це не робиться просто так. Загалом це означає, що Україна має крилаті ракети з реальною далекобійністю 400 км”, – сказав німецький генерал.

За його словами, тепер свобода пересування Чорноморського флоту РФ значно обмежена. Феодосія, один з останніх кримських портів, які вважалися “безпечними” для РФ, більше не є таким.

“За численними вторинними вибухами видно, що на десантному кораблі була велика кількість боєприпасів. Ми знаємо, що ці кораблі використовуються росіянами як транспортні судна”, – додав Ерхард Бюлер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com