Секретар РНБО повідомив про підсумки засідання за участю Президента України

7.12.2019, 17:47
55916

Сьогодні, 7 грудня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України за участю Президента України Володимира Зеленського перед “нормандським самітом” було розглянуто три питання, пов’язані з безпекою та обороною. Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, повідомляє УНН.

Читайте також: “Ми хочемо закінчити війну і повернути наших людей” – позиція Зеленського перед переговорами

“Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який сьогодні буде втілюватись у життя як основний на цей час”, − повідомив він.

Данілов також детальніше розповів про сценарій, який обговорювали.

“Сценарій реінтеграції, мається на увазі повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей до України. Є ключові моменти, що є на порядку денному”.

“Друге питання, яке обговорювалось − це питання, пов’язане з територіальною обороною. Генерал − полковник Коваль призначений відповідальним за цей напрямок. До 31 грудня має бути повністю закінчена ситуація, пов’язана з цим питанням. І ми маємо розуміння, що всі, хто на сьогоднішній день мають бажання долучитися до територіальної оборони, всі добровольці, які мають бажання прийняти у цьому участь –− будуть найближчим часом долучені до цього питання”, − вказав Данілов.

“Третє питання, що було на розгляді – це питання з кібербезпеки. Кібербезпека – дуже важливий на сьогоднішній день момент. Ми щодня відчуваємо атаки з певних територій на наш кіберпростір”, − розповів Данілов.

Читайте також:  Заклик вийти на Майдан перед “нормандським самітом” роз’єднує Україну – Кравчук

Секретар РНБО також зазначив, що “у цих трьох питання прийнято одноголосне рішення”. “Ми працюємо”.

Нагадаємо, зустріч у нормандському форматі запланована на 9 грудня у столиці Франції Парижі. Востаннє такі переговори відбувалися в жовтні 2016 року.  Напередодні зустрічі,  партії “Європейська солідарність”, “Голос”та “ВО”Батьківщина” закликають українців вийти 8 грудня на Майдан, відповідне звернення цих політсил до українців виклав народний депутат України Андрій Парубій у Facebook.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com