Данілов про ситуацію на кордоні Польщі й Білорусі: Україна готується до різних сценаріїв

14.11.2021, 20:00
105099

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Читайте також: Підписали контракти: Росія заявила про готовність надати Лукашенку винищувачі та систему ППО

Про це він повідомив у Луцьку під час наради щодо додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону, інформує прес-служба РНБО.

“Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, – це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні”, – сказав Данілов.

За його словами, за даними розвідувальних органів, сьогодні на території Білорусі перебувають “вже близько 16 тис. осіб – так званих біженців”.

“Ця ситуація може торкнутися нас безпосередньо, тому маємо вжити усіх необхідних заходів реагування”, – зазначив секретар РНБО.

Він наголосив на необхідності створення міжвідомчої робочої групи із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування.

“Маємо діяти абсолютно скоординовано, спокійно та виважено, і сповідувати державницьку позицію”, – підкреслив Данілов.

Він нагадав, що додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону були визначені за результатами засідання РНБО 10 листопада.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com