Данилюк розповів про конфлікт з Богданом

3.10.2019, 22:53
45217

Після звільнення екс-голова РНБО Олександр Данилюк визнав наявність конфлікту з головою Офісу президента Андрієм Богданом. Про його суть він розповів в інтерв’ю BBC News Україна.

Читайте також: Зеленський звільнив Данилюка з посади голови РНБО

″Я вважаю, що якщо ми говоримо про конфлікт інтересів, то Богдан повинен написати вже не жартівливу, а реальну заяву, як це зробив я. І все. Це була б професійна позиція″, – сказав він.

За словами Данилюка, Богдан під час націоналізації ПриватБанку представляв інтереси бізнесмена Ігоря Коломойського і намагався формувати позицію тоді ще кандидата в президенти Володимира Зеленського щодо цього процесу.

При цьому він зазначив, що напружені відносини з Богданом склалися не через справу ПриватБанку.

″Ні, ми просто з ним маємо абсолютно різні цінності, різні підходи, різний бекграунд. Я просто півжиття прожив за кордоном, бачив, як все працює в розвинених країнах. Тобто хочу, щоб Україна була успішною, і розумію, що для цього необхідно: щоб будувалася прозора влада, щоб були незалежні інститути. Ми тут звикли, що у нас у всіх є телефони і ми зараз кого треба наберемо і “повирішуємо” зараз. Це точно – минуле, і це те, що тягне Україну назад. Люди, які приносять це в нову владу, вони несуть надзвичайні ризики″, – сказав Данилюк.

Читайте також: Не знайшов спільної позиції з Президентом: Данилюк розповів про причини свого звільнення з РНБО

Також він заявив, що вирішив написати заяву про звільнення після підпалу машини невістки і будинку екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої.

″Було кілька факторів, але останньою краплею були події навколо ПриватБанку. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у ПриватБанку, і підпалу машини й будинку Валерії Гонтаревої. Тобто була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал. І я, як людина, яка поставила на кін свою репутацію під час передвиборної кампанії, коли заявляв, що буду робити все, щоб вплив Коломойського в Україні був обмеженим, звісно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей. І тому це стало останньою краплею″, –заявляє він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com