Дата і місце початку контрнаступу ЗСУ: New York Times описало плани України

25.04.2023, 18:32
139562

Україна готує контрнаступ на травень, який відбуватиметься на півдні уздовж берегової лінії на Азовському морі.

Читайте також: Плакала і плювалась: п’яна росіянка влаштувала істерику в літаку та кричала “Слава Україні” (відео)

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на американських чиновників.

У статті зазначається, що без рішучої перемоги України її підтримка Заходом може ослабнути. Українська влада може опинитися під тиском партнерів, які можуть вимагати початку серйозних переговорів з Росією про припинення або заморожування війни.

“Американські союзники і союзники по НАТО поставили Україні велику кількість артилерії та боєприпасів для майбутньої битви, і тепер офіційні особи кажуть, що вони сподіваються, що цих постачань вистачить надовго”, – зауважують автори матеріалу.

Вони звернули увагу, як змінилася ситуація у порівнянні з подіями двомісячної давнини, коли зброя тільки надходила до України, і американські посадовці хвилювалися, що постачання може закінчитися.

Видання також послалося на таємні документи США й уточнило, що до кінця квітня мають бути підготовані 12 українських бойових бригад, що складатимуться з близько 4000 військових у кожній. Сполучені Штати та союзники з НАТО навчають та забезпечують дев’ять із цих бригад.

У статті також вказано, що Україна не ділиться з офіційними особами США деталями свого оперативного плану, однак, швидше за все, контрнаступ відбуватиметься на півдні. Зокрема, йдеться про територію вздовж української берегової лінії на Азовському морі.

Автори матеріалу інформують, що на думку американських офіційних осіб, український контрнаступ навряд чи призведе до різкої зміни динаміки на користь Києва. Водночас військові чиновники зі США не виключають, щоукраїнська армія знову зможе здивувати їх.

Наразі українські війська озброєні європейськими танками, американськими БТРами та мають нові підрозділи, навчені та оснащені американцями та силами НАТО.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com