ДБР готує клопотання про арешт Порошенка

10.06.2020, 13:52
75049

Слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питання щодо обрання відносно п’ятого президента України Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Порошенко задекларував майже 773 мільйони гривень доходів

Про це повідомили 10 червня у пресслужбі ДБР.

Попри заяви Іллі Новікова, адвоката п’ятого президента, в Держбюро заявили, що “оголосили про підозру народному депутатові”.

“Слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п’ятого Президента України, схилив військову службову особу – Голову Служби зовнішньої розвідки України до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України)”, – зазначили там.

В середу, 10 червня, адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю.

Своєю чергою  Порошенко прийшов до генерального прокурора Ірини Венедиктової. Він заявив, що процес щодо нього – політично мотивований, а сама Венедиктова виконує вказівки президента Зеленського та його офісу.

“Це, безумовно, переслідування опозиції. Це вже переходить всі межі. Коли не маючи будь яких законних пістав, ви намагаєтесь перешкоджати моїй діяльності”, – заявив Порошенко.

У Порошенка припускають, що запобіжний захід суд обере вже в середу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com