ДБР відкрило кримінальне провадження про державну зраду Медведчука і Козака

3.04.2021, 17:15
96154

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція “Євросолідарності”) заявляє, що ДБР відкрило кримінальне провадження про державну зраду щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака (фракція “ОПЗЖ”).

Читайте також: РНБО ввела санкції проти топ-10 контрабандистів

Про це Гончаренко повідомив у Фейсбуці, посилаючись на інформацію від Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

“ДБР відкрила кримінальне провадження про державну зраду Медведчука і Козака. Таку інформацію я отримав від Офісу Генпрокурора у відповідь на мою заяву про вчинення дій Медведчуком і Козаком, які підпадають під статтю 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада). Мою заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке уже ведеться Державним бюро розслідувань”, – написав депутат.

Він нагадав, що його заява стосується “висловлювань Медведчука (в тому числі у поєднанні з діями, вчиненими його однопартійцем Тарасом Козаком) у інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу RT”.

“Там Медведчук коментував питання, які стосувалися введення санкцій РНБО щодо Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK та NewsOne. Тоді він допустив ряд висловлювань, які можна трактувати як державну зраду”, – зазначив Гончаренко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com