DeepState проаналізувало ситуацію на фронті: росіяни штурмують 5 населених пунктів

21.04.2024, 14:03
157659

На фронті біля низки населених пунктів зберігається важка ситуація, там не припиняються штурми зі сторони армії РФ.

Читайте також: Настав переламний етап у війні: в Інституті світової політики розповіли про ознаки змін

Про це повідомляють аналітикипроекту DeepState у зведенні за 20 квітня. Там уточнили, що йдеться про 5 районів фронту. Також тиск посилюється біля Виїмки, Урожайного, Новокалинового, Семенівки та Невельського.

“Важка ситуація залишається біля Часового Яру, Первомайського, Новомихайлівки, Красногорівки та Очеретиного”, – йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, на Бахмутському напрямку окупанти атакували позиції Сил Оборони у Білогорівці, але цю спробу ЗСУ відбили.

Противник проводить активні штурмові дії біля Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Не припиняють окупанти атакувати Часів Яр. На околицях цього міста 41 окремій механізованій бригаді та прикомандированим до неї підрозділам вдалося стабілізувати ділянку фронту. Також ворог не припиняє спроб захопити всю територію Іванівського.

При цьому, на Донецькому відтинку фронту за останні дні противник просунувся у Новокалиновому і вперся у трасу. Також було просування в Очеретине, де росіяни перебувають на території підстанції та у кількох будинках на околиці.

Читайте також: Ворог просунувся південніше Георгіївки та на околицях Очеретиного – Deep State

“Цікаво, що окоп, який йде в село зі сходу, став чи не головною артерією для заходу ворогу, але через те, що він не обладнаний достатньо, вижити в ньому кацапам дуже тяжко. Зараз шанці там заповнені тілами московитів. Противник штурмував Семенівку, але невдало. Зі слів бійців 68-ї ОЄБр, село перебуває під контролем Сил Оборони, а всі заяви про його втрату не відповідають дійсності. До єгерів у нас велика довіра”, – наголошується у зведенні.

На Старобільському відтінку фронту ворог продовжує натиск біля Тернів та Ямполівки, але отримує достойну відсіч.

“Через відхід з позицій без дозволу зі сторони одного з наших підрозділів, кацапи зайшли в садки південніше Первомайського. Це ставить під загрозу оточення перебування частин 59-ї ОМПБр, які східніше. Кацапи продовжують штурм південно-східних околиць Красногорівки”, – йдеться у зведенні.

Також ворог мав успіхи між Побєдою та Георгіївкою, тому Сили Оборони змушені були відійти.

“В Новомихайлівці є просування москалів, більша частина села під ворогом. Крім того, йдуть бої й південніше населеного пункту. Рано чи пізно це село буде окуповано”, – наголошується у зведенні.

У цій місцевості українські воїни зробили й так набагато більше, ніж від них очікували. Біля Урожайного ворог проводить періодично атаки на південні околиці та стабільно “поливає” позиції Сил Оборони артилерією. Разом з тим, на Запорізькому напрямку ворог продовжує залітати в центр Роботиного, але безрезультатно.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com