День святого Патріка: цікаві факти про свято

17.03.2019, 15:47
16765

17 березня, у світі відзначають День святого Патріка – покровителя Ірландії. Культурне і релігійне свято традиційно відзначається в день смерті небесного покровителя Ірландії святого Патріка.

Читайте також: Повідомили про плани скасування дня 8 березня

Цей день був проголошений християнським святом на початку XVII століття і відзначається католицькою церквою і окремими протестанскими церквами.

Свято символізує прийняття християнства в Ірландії, а також є днем культурної спадщини Ірландії в цілому. Урочистості в день святого Патріка традиційно включають в себе паради і фестивалі, а також виконання танців кейлі. Крім того, в цей день прийнято носити одяг зеленого кольору і речі з зображенням конюшини, яка символізує Святу Трійцю. Варто відзначити, що в цей день, не дивлячись на пост, пом’якшуються обмеження в їжі і вживанні алкоголю.

В наші дні святкування Дня святого Патріка відбувається не тільки в Ірландії, але і в інших країнах світу. Крім того, День святого Патріка широко відзначається ірландською діаспорою по всій планеті, особливо у Великобританії, Канаді, США, Аргентині, Австралії та Новій Зеландії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com