День відкритих дверей у СІЗО: за трьох підозрюваних в корупції внесли багатомільйонні застави

25.11.2023, 12:04
150337

У п’ятницю, 24 листопада, колишній голова Держспецзв’язку Щиголь, нардеп Одарченко та забудовник Копистира вийшли із СІЗО, оскільки за них було внесено визначену судом заставу.

Читайте також: Уряд планує евакуювати українських водіїв із заблокованого кордону

Про це повідомили в Центрі протидії корупції (ЦПК).

“Нам невідомо, внесли вони заставу самостійно чи це зробили треті особи, але швидкість внесення багатомільйонних застав космічна”, – йдеться у повідомленні.

Ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя підозрюють у заволодінні державними коштами на понад 62 млн грн під час закупівлі засобів інформатизації. Під вартою він пробув один день. Прокурори САП просили призначити для нього заставу у розмірі 50 млн грн, однак суд погодився на вдвічі меншу суму – 25 млн грн. Гроші знайшлися.

Нардепа Андрія Одарченка (застава 15 млн грн) та забудовника Сергія Копистиру (застава 100 млн грн) підозрюють у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма та віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

“Забудовника Сергія Копистиру лише сьогодні зранку відправили у СІЗО із заставою у 100 млн грн, а вже до вечора гроші внесли”, – відзначили в ЦПК.

До слова, прокурори САП просили призначити щодо Копистри заставу у розмірі 199,9 млн грн, але його адвокат стверджував, що така сума є непомірною для його підзахисного і клопотав про лише 214 тисяч грн.

“Після виходу із СІЗО усі підозрювані повинні будуть дотримуватися низки обов’язків, зокрема утриматися від спілкування з свідками чи іншими підозрюваними, здати паспорти для виїзду за кордон та носити електронний браслет”, – нагадали у ЦПК.

Якщо підозрювані порушать покладені на них обов’язки, то заставу можуть стягнути в бюджет.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com