Депутатське крісло у Раді замість Вакарчука займе Андрій Шараскін

10.10.2020, 20:20
86293

Центральна виборча комісія визнала обраним народним депутатом України Андрія Шараскіна, який балотувався до парламенту від партії “Голос”.

Читайте також: У поліції зареєстровано вже 3616 заяв щодо порушень виборчого процесу

Як повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні ЦВК.

Зазначається, що Комісія визнала обрану народним депутатом України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Аліну Свідерську. такою, яка не набула депутатського мандата.

30 липня 2020 року ЦВК продовжила Свідерській до 8 жовтня 2020 року встановлений законом двадцятиденний строк для подання документів, необхідних для реєстрації її народним депутатом України. Проте до зазначеної дати включно Свідерською не подано до Комісії відповідних документів.

Відтак, відповідно до закону, ЦВК визнала обраним народним депутатом наступного за черговістю кандидата у виборчому списку партії “Голос” в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Ним став Шараськін.

Андрій Шараскін: що про нього відомо

Шараскін Андрій Андрійович, народився 20 вересня 1977 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник ПП “Театральна компанія Андрія Шараскіна”, член партії “Голос”, проживає у Тернополі, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 20.

З початку серпня 2014 по січень 2016 року Шараськін був учасником російсько-української війни. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного форуму “Трансформація України”.

За участь у захисті Донецького аеропорту Шараськін отримав орден “За мужність” III ступеня та відзнаку президента України – медаль “Учасник антитерористичної операції”. Також він має відзнаку міністра оборони “Знак пошани”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com