Депутати планують підвищити штрафи за їзду в авто без паска безпеки

8.03.2019, 10:35
15332

Групою депутатів було зареєстровано законопроект про підвищення відповідальності для громадян, які не використовують паски безпеки під час руху авто.

Читайте також: На Волині авто поліцейських на шаленій швидкості протаранило елітну автівку (фото, відео)

У Верховній Раді України групою депутатів від “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту”, “Самопомочі”, “Батьківщини” та позафракційними було зареєстровано проект закону про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) (№10131). Текст законопроекту розміщено на сайті парламенту.

Законопроектом пропонується встановити, що порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Чинним положенням статті 121 КУпАП передбачено покарання у вигляді стягнення штрафу в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, інформує “Уніан“.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи. “Лише 23% водіїв користуються ременями безпеки, згідно з даними дослідження Кампанії “За безпечні дороги”, проведеного в 2018 році. Для прикладу, у Франції 99% водіїв постійно використовують ремені безпеки, Чехії – 97%, Словенії – 93%, Польщі – 83%”, – йдеться в пояснювальній записці.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com