Держрегулювання цін: в АТБ попередили, що з продажу можуть зникнути продукти

17.01.2022, 20:31
109395

Постанова Кабінету міністрів про введення державного регулювання цін на ряд соціальних продуктів харчування може призвести до того, що вони просто зникнуть з прилавків торговельних мереж.

Читайте також: Мер Києва вдруге захворів на COVID-19

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков.

“Встановлена планка націнки не більше 10% за документом не покриває витрати операторів ринку на логістику, сезонне списання та інші операційні послуги. А значить, цілком може призвести до припинення реалізації зазначених продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їх ціноутворення”, – написав він.

За його словами, в таких діях уряду проглядається дискримінаційний характер щодо всього організованого роздробу. Крім того, ініціатива ніяк не обговорювалася з учасниками ринку, з профільними об’єднаннями та асоціаціями, тому і виглядає як інструмент лобіювання.

“В принципі, прийняття і реалізація нормотворчих постанов в “новорічну ніч”, просто поставивши весь рітейл перед фактом і апріорі обмеживши йому право для конструктивного діалогу та участі, – м’яко скажемо далеке від демократичної процедури”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com