Деякі пенсіонери почнуть отримувати виплати по-новому

24.04.2023, 21:00
139515

Внесено зміни до постанови КМУ від 30.08.1999 N 1596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках».

Читайте також: Керолайн Норденгріп, екс-депутатка парламенту Швеції, підписала контракт із ЗСУ

Як  українські пенсіонери зможуть отримувати пенсії

Якщо певний уповноважений банк не може здійснювати виплату пенсій та грошових допомог, гроші люди можуть зможуть отримати у  будь-якому відділенні “Ощадбанку”. При цьому не потрібно спеціально відкривати для цього рахунок, виплати будуть надіслані як грошовий переказ.

Якщо людина отримувала пенсію чи грошову допомогу через “Укрпошту” і переїхала в інше місце, вона так само зможе отримати виплати у відділеннях “Ощадбанку” як грошовий переказ без відкриття рахунку.

Для пенсіонерів, які отримали за кордоном тимчасовий захист, спрощений механізм отримання пенсійних виплат. Тепер вони можуть це зробити без виїзду на територію України

Що тепер зможуть пенсіонери, які тимчасово виїхали за кордон

Отримувати пенсійні виплати за кордоном шляхом міжнародного переказу через Укрпошту. Особливо це актуально для пенсіонерів, які не мають (не мали) поточних рахунків, відкритих в українських банках.

Відновити  без приїзду в Україну виплату пенсії, яка була припинена в період воєнного стану.

Подавати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги через установи уповноважених банків в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису (КЕП) разом із віддаленим відкриттям поточного рахунка, без необхідності особистого відвідування банку.

.Тобто спрощені процедури віддаленого відкриття поточного рахунку в банку без відвідування банківської установи та ПФУ та створено можливість отримувати пенсії та виплати за кордоном за допомогою міжнародного переказу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com