Деяких українських біженців позбавляють виплат в Польщі: що сталося

29.05.2022, 09:01
120711

Українські біженці, які оформили соціальні виплати в рамках програми “Сім’я 500+” (тобто по 3400 гривень на дитину), можуть отримати їх лише в разі перебування на території Польщі. Однак багато українців отримали виплати або збираються їх отримати найближчим часом та покинули країну.

Читайте також: У Росії з оборонного підприємства викрали понад 7 тонн титану, необхідного для виготовлення ракет

Відповідно до польського видання InPoland управління соціального страхування в Польщі отримує інформацію, що  українець перетнув кордон. Після цього дані додатково звіряються зі списками біженців, які оформили соціальні виплати.

Чиновники в Польщі вже попередили українців, що вони втрачають можливість отримувати фінансову допомогу, якщо повернулися на Батьківщину і пробули в Україні від 30 днів. Якщо біженець перетнув кордон і оформляв перед цим виплати, він повинен повідомити про це управлінню соцстрахування. Але більшість це правило просто ігнорує.

Що відомо про програму “Сім’я 500+”

Всі біженці з України, які прибули до Польщі після 23 лютого 2022 року та оформили виплати в рамках програми “Сім’я 500+”, отримують спеціальну допомогу. А це по 3400 гривень за одну дитину. Раніше ці фінансові виплати були доступні лише тим, хто мав картку посвідку на проживання та доступ до ринку праці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com