Дежавю: ще один автобус із українцями потрапив в страшну аварію у Польщі, є загиблий та постраждалі (фото, відео)

22.03.2021, 14:23
95700

Пасажирський автобус із десятьма українцями 21 березня потрапив у ДТП в Підкарпатському воєводстві на півдні Польщі поблизу Кашице. Внаслідок трагедії загинув один із водіїв – 23-річний чоловік, п’ятеро людей отримали травми.

Читайте також: На Рівненщині затримали автомобіль з бурштином на пів мільйона (відео)

Автокатастрофа трапилася опісля 23:00 за місцевим часом у неділю на автостраді А4 недалеко від Ярослава – майже на тому ж місці, де на початку березня у подібній ДТП загинули п’ятеро українців. Про це повідомило місцеве видання tvn24, інформацію надали й в українському МЗС.

Як трапилася ДТП

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначив, що автобус мав українську реєстрацію і здійснював пасажирський рейс за маршрутом Вроцлав – Івано-Франківськ. Зі свого боку “Укрінформ” пише, що транспортний засіб належить українському перевізнику Euroways із Києва, і їхав із Вроцлава до Чернівців.

ДТП з українцями в Польщі

В управлінні головної польської дирекції національних доріг та автомагістралей інформували, що автобус із українцями наїхав на відбійник на кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і перевернувся у придорожній яр. Поліція встановила, що водій за кермом на момент ДТП був тверезим.

ДТП з українцями в Польщі

Речник пожежної служби Підкарпатського воєводства Марцін Бетлея у коментарі “Укрінформу” зізнався, що рятувальники, які прибули на місце автокатастрофи, “пережили ефект дежавю”. Адже транспортний засіб перевернувся у той же рів, що й український автобус, який зазнав катастрофи в цьому місці 6 березня, і лежав у тій же позиції.

ДТП з українцями в Польщі

“Рятувальники змушені були розрізати елементи автобусу, аби витягнути з салону трьох осіб”, – додав Бетлей.

ДТП з українцями в Польщі

Що відомо про жертву аварії і постраждалих

В салоні автобуса перебувало 10 осіб, серед яких двоє водіїв – всі вони громадяни України. За уточненими даними, внаслідок ДТП загинув 23-річний водій, який у момент аварії не був за кермом транспортного засобу. Незважаючи на реанімацію, чоловік помер на місці.

ДТП з українцями в Польщі

У поліції Підкарпатського воєводства додали, що п’ятьох постраждалих було перевезено до лікарень міст Перемишль, Пшеворськ та Лубачув. Ще чотирьох пасажирів, які не отримали значних травм, відвезли до шкільного гуртожитку у місті Ярослав.

ДТП з українцями в Польщі

“Вночі поблизу Кашице перекинувся мікроавтобус із 10 громадянами України. 1 особа загинула, 5 були госпіталізовані. Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє з правоохоронними органами Польщі для з’ясування обставин аварії, надає постраждалим консульську допомогу“, – уточнив у Twitter речник МЗС України Олег Ніколенко.

ДТП з українцями в Польщі

У Генеральному консульстві в Любліні додали, що одна українка, яка постраждала ДТП, перебуває у важкому стані в лікарні. Генконсул Василь Павлюк, який виїхав на місце автокатастрофи, сказав, що 74-річну жінку перевезуть із Перемишля в Жешув, а потім їй повинні зробити операцію. За його інформацією, ще в однієї 55-річної українки поламані кінцівки, а в 22-річного чоловіка – водія автобуса, який перебував за кермом, – забій голови.

Дипвідомство в цілодобовому режимі займається допомогою громадянам і супроводом справи про смертельну аварію.

Про причини ДТП поки не говорять

Через аварію шосе А4 у сторону прикордонного переходу з Україною в Корчевій було перекрито. На місці працювали 80 рятувальників, десятки медиків і поліцейських. Автобус витягнули з яру і перевезли на стоянку.

ДТП з українцями в Польщі

Польські правоохоронці запевнили, що причини трагічного випадку будуть з’ясовані під час службового розслідування. Попередньо говорять про можливі дві: несправність транспортного засобу чи неуважність водія.

“Аварія трапилася на тому ж місці, де попередній автобус розбився декілька тижнів тому. Поліція не може нічого зараз сказати, ведеться слідство. Чи це знову водій проїхав той з’їзд, чи інша ситуація. Але цікаво, що на тому ж самому місці відбулася друга аварія за дуже короткий період“, – цитує ТСН слова генконсула Василя Павлюка.

У поліції підтверджують, що справді ситуація ідентична. Зазначається, що на частині траси А4 раніше не відбувалися аварії, а тут, за дивним збігом обставин, двічі перевернулися українські автобуси. Важливо, що дорогу після попередньої ДТП було повністю відновлено.

Олег Ніколенко додав, що українцям не відмовляють у лікуванні, як це було після смертельної аварії в Кошице 6 березня.

“Що стосується водія, який керував автобусом, він госпіталізований. Тому говорити про причини – зараз рано. Польські правоохоронці розпочали розслідування причин ДТП. Гаряча лінія для родичів: +48784138555″, – сказав дипломат.

ДТП з українцями в Польщі
ДТП з українцями в Польщі
ДТП з українцями в Польщі
Місце аварії

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com