Дівчатам дозволили навчатися у військових та військово-морських ліцеях

6.03.2019, 21:10
15150

З вересня 2019 року в Україні дівчата зможуть вступати на навчання у військові і військово-морські ліцеї. Про це повідомила головний фахівець департаменту військової освіти, науки соціальної та гуманітарної політики Міноборони України Любов Гуменюк під час брифінгу, повідомляє ″112 Україна″.

Читайте також: В Україні розпочався весняний призов

″Розроблено проект наказу Міністерства оборони про затвердження положення про військовому, військово-морському ліцеї, яким нормативно врегульовано питання надання права дівчатам здобувати освіту у військових, військово-морських ліцеях. Починаючи з вересня 2019 року планується навчання дівчат в ліцеї ім. Івана Богуна″, – повідомила Любов Гуменюк.

За її словами, скасовані обмеження у прийомі осіб жіночої статі на навчання у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах установ військової освіти.

Чисельність жінок, які зараз навчаються у військових вищих навчальних закладах, становить 8%.

Представник Міноборони додала, що ведеться робота для впровадження уніфікованого підходу з урахуванням гендерної складової в навчальних програмах вузу. Відповідний пілотний проект реалізується на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського і Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com