Дівчинка, яка була рабинею у ватажка ІДІЛ розповіла про життя в його будинку

5.11.2019, 22:10
50691

Останні кілька місяців життя ліквідований лідер терористичної організації “Ісламська держава” Абу Бакр аль-Багдаді боявся зрадників, переховувався під землею й іноді переодягався в пастуха, повідомляє Associated Press.

Читайте також: США ліквідували лідера ІДІЛ

За інформацією агентства, він тримав у рабстві дівчинку-підлітка з числа езидів – народності курдської етнічної групи, – яку звільнили під час операції під керівництвом США в травні. Вона розповіла, що ватажок ІД пересувався в супроводі семи соратників, а кілька місяців тому передав більшу частину своїх повноважень старшому заступнику, ім’я якого не називається.

За її словами, уперше аль-Багдаді намагався втекти в сирійську провінцію Ідліб наприкінці 2017 року. Дівчинку разом з лідером ІД, його дружиною і найближчим оточенням у колоні з трьох автомобілів відправили в провінцію, проте конвой було вирішено розвернути через острах постраждати від нападу. Підліток розповіла, що після цього вона чотири місяці перебувала в будинку тестя аль-Багдаді і його найближчого соратника Абу Абдулли аль-Зубає в місті Дашиша. За її словами, лідер ІД часто відвідував її там і ґвалтував. Навесні 2018 року дівчину подарували іншому чоловікові, який вивіз її з міста, – це був останній раз, коли вона бачила аль-Багдаді. Пізніше самопроголошений халіф надіслав їй в подарунок прикрасу.

Здогадно, після цього аль-Багдаді переїжджав з місця на місце на сході Сирії, був нервовим і скаржився на зрадників. Крім того, джерела агентства розповіли, що лідер ІД постійно носив пояс смертника, змушував робити це своїх соратників і не користувався мобільним телефоном. Постійний стрес погіршив діабет аль-Багдаді – йому постійно доводилося стежити за рівнем цукру в крові і приймати інсулін. Через це він не міг дотримуватися посту у священний для мусульман місяць Рамадан і забороняв постити своїм соратникам.

Джерела в уряді США розповіли, що не знали, коли аль-Багдаді прибув в Ідліб, проте зазначили, що він вибрав це місце, так як це була єдина територія, непідконтрольна сирійському уряду.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com