Дієтологи назвали фрукт, який захищає від ожиріння і діабету

6.02.2021, 14:15
94154

Західні дієтологи назвали фрукт, який запобігає ожирінню і поява цукрового діабету.

Читайте також: Продукти, які допоможуть очистити судини: додайте їх в раціон

На думку лікарів, всім, хто стежить за здоров’ям або бореться із зайвою вагою, варто ввести в свій раціон харчування манго, пише Freezmi.

Експерименти, які доводять позитивний вплив манго на організм, проводили співробітники Університету Оклахоми. Дослідження тривало протягом 12 тижнів.

Піддослідними вчених стали 60 мишей, яких розділили на чотири групи за типом харчування. Одна з них була контрольною (гризунів годували звичною їжею), в другу увійшли тварини, які отримували близько 10% калорій з жирів, третя група отримувала з жирів 60% калорій. Які залишилися мишам давали максимальну кількість жирної їжі, а також регулярно підгодовували їх манго.

Ні для кого не секрет, що пристрасть до вживання жирних продуктів змінює баланс мікроорганізмів в кишечнику в гіршу сторону. Як показали попередні дослідження, ці зміни загрожують розвитком таких захворювань, як ожиріння і цукровий діабет другого типу. Але американські вчені знайшли спосіб впоратися з цією проблемою.

Їх експеримент з лабораторними тваринами довів, що плоди манго сприяють збільшенню популяції корисних мікроорганізмів в кишечнику людини, за рахунок чого і з’являється позитивний дієтичний ефект.

Варто також відзначити, що всього одна чашка нарізаного манго прирівнюється до пристойної порції антиоксидантів і вміщує понад 20 різних вітамінів і мінеральних речовин.

Цей фрукт є цінним джерелом клітковини. Крім того, він допомагає знизити цукор в організмі і володіє протизапальними властивостями, що гарантує поліпшення загального стану організму.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com