Дієтологи: свинина може бути корисною, але надто захоплюватися нею не варто

17.02.2021, 21:30
94630

Фахівці пояснили користь свинини для людей, що займаються фізичною працею, спортом і проводять більшу частину вільного часу на відкритому повітрі. Вся справа у високому вмісті жирів і білків в самому продукті. У м’ясних білках присутні незамінні амінокислоти, необхідні для побудови власних білків в організмі. В результаті, саме білок є головним «будівельним» матеріалом для набору маси м’язів. При нестачі цієї речовини в раціоні у людини може виникнути атрофія м’язів. Такий результат можливий навіть за умови, якщо кожен день людинв робить фізичними навантаженнями. Виходить, що енергії спалюється більше, ніж надходить, на тлі чого м’язи помітно слабшають, – пише Lenta.UA.

Читайте також: Ціни на м’ясо в Україні подорожчали

Крім цього, свинина багата цинком, магнієм і селеном, які підтримують роботу серцево-судинної системи і роблять позитивний вплив на формування гормонів щитовидної залози, а також зміцнюють імунітет.

Однак медики все ж застерегли людей від надмірного захоплення цим видом м’яса. Оскільки будь-який, навіть найкорисніший продукт, у великих кількостях може призвести до проблем зі здоров’ям. Також варто побоюватися напівфабрикатів зі свинини. Для того щоб товар мав привабливий вигляд в м’ясо зазвичай додають глутамат натрію і нітрит натрію, які можуть завдати серйозної шкоди людському організму.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com