Для в’їзду до Польщі автомобілістам знову треба мати “Зелену картку”

30.04.2022, 09:31
118543

Зазначимо, від початку війни українці мали право перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови власними авто без полісу “Зелена картка”.

Про це йдеться у повідомленні НБУ 29 квітня.

“28 квітня 2022 року Національний банк отримав від іноземних партнерів інформацію про те, що під час перетину кордону з Польщею знову необхідно мати поліс “Зелена картка”. Ця практика, очевидно, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами. Тож НБУ рекомендує громадянам України, які виїжджають за кордон на власному автомобілі, придбати цей страховий поліс“, – повідомили в Нацбанку.

Там також поінформували, що на сьогодні укласти угоду міжнародного страхування “Зелена картка” можна зі знижкою 50% в українських страховиків. Вартість полісу залежить від типу транспорту, країни відвідування та терміну дії договору страхування.  Поліси видаються на мінімальний строк – 15 днів, максимальний – не більше року.

Процес оформлення “Зеленої картки” суттєво спрощено у зв’язку з воєнним станом. Оформити поліс можнаонлайн через генерування відповідних pdf-файлів (електронний поліс). Країни-члени системи “Зелена картка” визнають українські електронні поліси, їх не потрібно роздруковувати та можна пред’являти з будь-якого ґаджета.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com