Дмитро Кулеба і Ентоні Блінкен спілкувалися по телефону

2.02.2021, 12:46
93982

У Державному департаменті США повідомили подробиці першої телефонної розмови нового держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, про яку обидва дипломати повідомили ввечері 1 лютого коротко у твітері.

Читайте також: Держсекретарем США може стати дипломат Ентоні Блінкен

«Державний секретар наголосив на твердій двопартійній підтримці України і на тому, що США мають за пріоритет суверенітет, територіальну цілісність і євроатлантичні прагнення України. Він пообіцяв продовжити широку економічну і військову допомогу США Україні», – заявив про цю розмову речник Держдепартаменту Нед Райс. Крім того, мовиться в повідомленні, держсекретар наголосив на важливості для України продовження прогресу в боротьбі з корупцією, втіленні верховенства права і в економічних реформах. Це зміцнить українські інституції і забезпечить світле і квітуче майбутнє для всіх українців, сказав він, інформує Радіо Свобода.

Також держсекретар і голова МЗС обговорили продовження зусиль України для боротьби з COVID-19 і для дипломатичного вирішення питання про агресію Росії на сході України і в Криму, повідомили в Держдепартаменті.

Сам Ентоні Блінкен коротко написав про цю розмову у твітері. Він теж заявив, що підтвердив «непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед лицем російської агресії» з боку США і «відданість просуванню реформ, життєво важливих для успіху України».

І Дмитро Кулеба, коротко повідомивши про розмову, висловив вдячність США за «непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України». Також, повідомив він, обидва дипломати «підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США, домовилися зробити його більш амбітним».

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com