До Бахмута на заміну “вагнерівцям” заходять повітряно-десантні війська та мотострілецькі підрозділи РФ – Череватий

30.05.2023, 11:30
141390

До Бахмута на заміну “вагнерівцям” заходять повітряно-десантні війська та мотострілецькі підрозділи РФ, що брали участь у війні від 24 лютого 2022 року і мали значні втрати, тому були доукомплектовані мобілізованими.

Читайте також: Путін узаконив депортацію мешканців з окупованих територій України

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Інтерфакс-Україна.

За інформацією Череватого, в Бахмуті відбувається ротація через насамперед великі втрати злочинного угруповання “Вагнер”.

“Вони змушені це робити. Заходять підрозділи повітряно-десантних військ окупанта та мотострілецькі підрозділи. Ми знаємо їхні найменування, знаємо їхніх командирів і бойовий потенціал”, – повідомив Череватий.

Він також повідомив, що всі зазначені підрозділи ворожої армії – це здебільшого другий-третій склад особового складу окупантів.

“За цю добу три бойові зіткнення. Ворог, щоправда, не припиняє бойового ураження наших позицій. За цю добу різними видами ствольної та реактивної артилерії він завдав 373 ударів, 6 авіанальотів на наші бойові позиції”, – сказав Череватий.

Він зазначив, що ЗСУ відповіли ворогу вогневим ураженням. Знищено 155 окупантів, дві гармати Д-30, бойову машину піхоти, станцію радіоелектронної боротьби, три авто і шість польових складів із боєприпасами.

У ЗСУ пояснили, що українські військові вживають наразі “реорганізаційних заходів та інших заходів бойової роботи”.

“Нині командири, штаби роблять усе, щоб подальші рухи були ще більш успішними в плані ураження ворога”, – додав Череватий.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com