До Маріуполя прибули посланці Путіна: відкрили у місті пам’ятник бабці з прапором комунізму

5.05.2022, 11:01
118914

Напередодні з цією метою до блокадного міста прибули перший замісник адміністрації президента Росії Сергій Кириєнко та секретар генеральної ради “Единой Росси” Андрій Турчак. Саме вони є кураторами “інтеграції” Маріуполя до Російської Федерації.

Читайте також: На “Азовсталі” точаться кровопролитні бої – термінове звернення командира “Азову” (відео)

Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За сого словами, супроводжували московських гостей місцеві колаборанти: “мер” Костянтин Іващенко та псевдосекретар громади Євген Хармишев.

Вони відкрили пам’ятник бабці з прапором на площі Воїнів-Визволителів. Втім,  загарбники називають Ленінського комсомолу, бо така назва була до декомунізації. “Цікаво, що під час промови Турчак визнав, що війна Росії з Україною триває 8 років, та ще раз анонсував проведення параду в Маріуполі на 9 Травня. Більше ніхто не ховається”, – наголосив представник мерії.

На честь візиту окупантів в Маріуполі запустили перший автобусний маршрут. На ньому курсує лише один автобус. Терористи анонсували другий маршрут, який теж матиме один автобус. “Обидва автобуси ті, що дивом вцілили під час знищення міста. Логіка проста: скільки автобусів – стільки й маршрутів”, – додав Андрющенко.

Крім того, окупанти анонсоване “відновлення” розпочали не з відбудови розбомблених населених пунктів, а з їхнього перейменування, яке сталося в межах декомунізації в Україні. Приміром, росіяни повернули стару назву на дорожньому зноку селищу Нікольське – тепер воно стало Володарським.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com