До Мережі потрапило відео зачистки бойовиків “Вагнера” в Судані: на кадрах, імовірно, спецпідрозділи ГУР

6.11.2023, 12:30
149376

У Мережі з’явилося відео, на якому нібито українські військові ліквідовують бойовиків ПВК “Вагнер” у Судані – за даними джерел, це можуть бути спецпідрозділи ГУР.

Читайте також: Франція поставить в Україну масштабну партію гвинтівок та гранатометів

Ролик публікує Kyiv Post.

За словами власного джерела видання в СБУ, зараз в африканській країні триває “операція із зачищання ПВК “Вагнер”, їхніх місцевих терористів і спецслужб РФ”.

“На кадрах, ймовірно, видно роботу спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України”, – додало анонімне джерело. Зазначається, що кадри були зняті “протягом останніх двох тижнів” в одному з районів Судану.

Kyiv Post зазначає, що перше чорно-біле відео було зняте вночі безпілотником за допомогою інфрачервоного зображення. На ньому невідомий підрозділ оточує військовий комплекс, один із військових використовує ручну ракетну установку, щоб вистрілити у вікно будівлі. Після цього лунають вибухи, а найманці намагаються втекти.

Друге відео знято вдень з літака, що перебуває на висоті 200-400 метрів над землею.

Видання наголошує, що український уряд офіційно не визнав проведення операцій у Судані.

Раніше з’явилася інформація, що українські спецслужби, ймовірно, атакували угруповання “Сил швидкого реагування” в Судані, яке підтримує ПВК “Вагнер”. В українській розвідці заявили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію від CNN.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com