До Окружного адміністративного суду прийшли люди в синіх халатах, щоб підтримати Супрун

11.02.2019, 20:26
11496

У столиці під Окружним адміністративним судом триває акція на підтримку відстороненої рішенням суду від виконання обов’язків в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Про це повідомляє УНІАН.

Читайте також: Повідомили, хто виконуватиме обов’язки Супрун на час її відсторонення

Кілька сотень активістів зібралися під будівлею суду. В руках люди тримають плакати з фразами: “Якщо звільнять Супрун, хто буде лікувати Ляшка від сказу?”, “Свобода більш заразна, ніж кір”.

Засідання суду розпочалося о 14:00. На судове засідання прийшов народний депутат Ігор Мосійчук. Він заходив у будівлю під викрики активістів: “Ганьба!”.

У суді наголосили, що Супрун, яка виконувала обов’язки міністра охорони здоров’я, не можна приймати рішення на засіданнях Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що за рішенням суду Супрун, позбавили повноважень подавати проекти законів на розгляд Кабміну, видавати накази та доручення, розподіляти фінансові кошти МОЗ, підписувати накази міністерства, а також представляти МОЗ в цілому. Їй заборонено виконувати свої обов’язки до остаточного рішення суду. Це сталося через позов нардепа Ігоря Мосійчука.

Розгляд справи має пройти 15 лютого. Пізніше у суді пояснив свою заборону тим, що Супрун має американське громадянство, хоча й отримала український паспорт.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com