До Олімпійських ігор 2024 року Ейфелева вежа стане золотавою

4.02.2021, 11:23
94061

Напередодні Олімпійських ігор влада Парижу збирається провести ремонт Ейфелевої вежі, в ході якого планують перефарбувати символ столиці з коричневого кольору в золотистий.

Читайте також: У Парижі відкривають Ейфелеву вежу для туристів

За деякими даними в такому оформленні пам’ятник хотів бачити сам її архітектор – Гюстав Ейфель, – повідомляє Курс України.

Париж збирається провести ремонт Ейфелевої вежі якраз, щоб встигнути до Олімпійських ігор 2024 року. Передбачається, що це буде наймасштабніша реконструкція символу французької столиці за всю його 130-річну історію, пише The Independent.

Дані роботи стануть вже 20-им разом, коли влада перефарбовує Ейфелеву вежу, проте на цей раз пам’ятнику додадуть новий золотистий відтінок замість коричневого кольору, яким вона радувала жителів і гостей столиці з 1968 року.

Зокрема, з вежі планується видалити попередні шари фарби разом з характерним «Ейфелево-коричневим» кольором, який замінять на «жовто-коричневий». За деякими даними, саме в такий колір культову споруду хотів пофарбувати сам Гюстав Ейфель.

За словами гендиректора обслуговуючого пам’ятник компанії Патріка Бранко Руіво, «це додасть Ейфелевій вежі трохи більш насичений золотий відтінок в порівнянні з тим кольором, до якого ми звикли».

Роботи по реконструкції почалися ще в 2019-му, а закінчити їх планують до 2022 року. За нинішніми оцінками, їх вартість наблизиться до € 50 млн.

При цьому наявність елементів свинцю в старих шарах фарби означає, що робітники повинні дотримуватися суворих протоколів безпеки. За словами технічного директора обслуговуючого вежу компанії Олени Дюма, їх безпека є для фірми «пріоритетним» завданням.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com