До списків “Слуги народу” ввійшов СБУшник часів Януковича

11.06.2019, 14:50
28681

Від партії президента Володимира Зеленського “Слуга народу” до українського парламенту по мажоритарному округу Дніпропетровської області балотується СБУшник часів президентства Віктора Януковича Віталій Криворучко.

Читайте також: Партія “Слуга народу” оприлюднила список із сотні кандидатів на вибори до ВР

Як повідомляє “Інформатор”, кандидат у народні депутати курирував розгін Євромайдану, а також був членом партії ексрегіоналів “Відродження”.

Зазначається, що до березня 2014 року Криворучко кілька років обіймав посаду першого заступника глави СБУ в Дніпропетровській області. Після люстрації свого начальника Віктора Воропая він встиг нетривалий час керував службою в Дніпрі. У жовтні 2014 року люстрували й самого Криворучка.

Відомо, що в січні 2014-го ексспівробітник СБУ особисто відповідав за операцію з розгону Євромайдану в місті. У підсумку мирна акція обернулася безпрецедентними зіткненнями між демонстрантами і міліцією біля будівлі обласної державної адміністрації.

“Незважаючи на те, що відповідно до Закону України “Про очищення влади” Криворучко не може займати керівні посади протягом 10 років, колишній СБУшник Януковича розгорнув після люстрації активну політичну діяльність, об’єднавшись з “осиротілими” екс-регіоналами в партію “Відродження”, – пише видання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com