До України намагалися ввезти очні краплі на понад 2 млн грн

1.04.2019, 17:58
19034

Через митний кордон України намагалися провезти очні краплі за завищеною ціною.

Читайте також: Прикордонник погорів на хабарі на Харківщині

Про це повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області.

“Згідно з поданими до митного контролю водієм товаросупровідними документами через митний кордон України автомобілем Mercedes Benz Sprinter переміщувався товар – “краплі очні” вагою 770 кг та вартістю понад 5 млн грн. У документах зазначалося, що відправником товару є іноземне підприємство, а одержувачем – українське”, – йдеться в повідомленні.

У ході митного контролю у водія виявили інший пакет документів. В одному з яких, зокрема, зазначалося, що вартість товару, який експортується з ЄС, становить понад 67 тис. євро.

Це стало підставою для митників, щоб направити запити до інших державних органів, установ та організацій, уповноважених органів іноземних держав для встановлення автентичності поданих митному органу документів.

“Відтак в результаті аналітично-пошукових заходів встановлено, що заявлена загальна вартість товару понад 5 млн грн не відповідає його фактичній ціні, за якою товар експортований з території Євросоюзу, а саме – за ціною трохи більше 2 млн грн, що на понад 3 млн грн менше, ніж заявлено в товаросупровідних документах”, – зазначили у ДФС.

Як зазначили у відомстві, посадова особа іноземного підприємства вчинила дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю через подання як підстави для переміщення товарів підроблених документів інвойсу, які містять неправдиві відомості щодо покупця, одержувача та вартості товару.

“Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статтею 483 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, очні краплі вартістю понад 2 млн грн вилучено до рішення суду”, – додали у ДФС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com