До України направляються перші цивільні судна від початку війни

19.09.2023, 12:32
146958

Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку до українських портів.

Читайте також: Зеленський відповів, чи віддасть Україна РФ землі в “обмін на мир”

Про це повідомляє віце-прем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова у Facebook.

“Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного балкери Resilient Africa та Aroyat підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту “Чорноморськ” під завантаження майже 20 тис. тонн пшениці для країн Африки та Азії”, – повідомив він.

За словами урядовця, судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України.

Раніше тимчасовий коридор, який створили у Міністерстві інфраструктури спільно з військовими, використовувався для евакуації суден, які перебували в одеських портах на момент повномасштабного вторгнення РФ.

Зокрема, з 15 серпня ним скористалось п’ять суден: контейнеровоз Joseph Schulte, балкери Primus, Anna-Theresa, Ocean Courtesy та Puma.

Експерти, своєю чергою, називали створення тимчасового коридору серйозним проривом для країни, і наголошували: про повне розблокування можна буде говорити, коли кораблі не лише виходитимуть із українських портів, але й повертатимуться у них.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com